RITA

Een productie van Tuning People & BRONKS

Première 22 september 2018.

RITA is een bejaarde Alice in Wonderland voor iedereen vanaf 8 jaar.
Rita is een alleenstaande vrouw op leeftijd en het toppunt van saaiheid. Als haar meubels een eigen leven beginnen leiden worden haar dagelijkse rituelen echter grondig verstoord. Tegen wil en dank belandt ze in een wilde choreografie die haar dwingt komaf te maken met de sleur van haar bestaan. Balorig ontdekt ze het stoute kind in zichzelf. En wanneer deze bejaarde Alice in Wonderland merkt dat haar huiskamer op een podium staat en er een echt publiek zit, gaat het dak er helemaal af.

Randi De Vlieghe en Jef Van gestel maakten in 2015 voor Kopergietery het fel gesmaakte Voetbal op Hoge Hakken. Rita, één van de personages uit die voorstelling, krijgt nu een tweede leven en zoekt opnieuw de dunne grens op tussen dans, spel en performance. Randi en Jef hebben een voorliefde om van het alledaagse iets buitengewoons te maken.

RITA laat je verder kijken dan je neus lang is. Verwacht het onverwachte!

Credits

Creatie & spel: Randi De Vlieghe & Jef Van gestel I Geluids- & decorontwerp: Wannes Deneer I Lichtontwerp: Thomas Clause I Techniek Sander Salden & Jo Thielemans I Coaching: Marij De Nys & Veerle Kerckhoven I Kostuumontwerp: Maartje Van Bourgognie I Productieleiding: Ellen De Naeyer I Co-creatie tussen Tuning People & BRONKS I met de steun van de Vlaamse overheid I Met dank aan Kopergietery