De tuners

In 2005 vonden drie nieuwsgierige makers mekaar in een kelder. Ze bricoleren met ruwe experimenten tussen dans, geluid en theater. Het resultaat: een geluidsinstallatie. En de geboorte van Tuning People. Tuning People was van 2005 tot en met 2022 het eigenzinnige collectief van artiesten Wannes Deneer (vormgever/ geluidsontwikkelaar), Jef Van gestel (theatermaker/acteur) en Karolien Verlinden (danseres/ choreografe). Met hun absurde en speelse ideeën hadden ze als doel verrassende voorstellingen te maken, zowel binnen het jeugd- als volwassenencircuit.

Tuning People maakte beeldend geluidstheater voor een gevarieerd publiek. Onderzoek en toegankelijk experiment stonden centraal, fantasie primeerde en tegen heilige huisjes mocht al eens geschopt worden. Voor elke voorstelling gingen de makers van Tuning People op zoek naar een uitdagend concept waarin verschillende kunstdisciplines verenigd werden. “Een voorstelling van Tuning People is als een liefdevol en bizar cadeau dat je wereld even op zijn kop zet”, werd ooit door Vincent Van den Bossche gezegd.

Tuning People werd tussen 2008 en 2014 projectmatig gesubsidieerd door de Vlaamse Gemeenschap. Sinds 2011 door de Stad Antwerpen. Vanaf 2012 werd Tuning People ook door Provincie Antwerpen gesubsidieerd voor zijn algemene werking. Tuning People ontving structurele subsidie door de Vlaamse Gemeenschap vanaf 2015 tot en met 2022. Tuning People werkte samen met Klein Verzet voor het zakelijke parcours. Voor de spreiding van hun voorstellingen werkten ze samen met Vincent Company.