De tuners

In 2005 vonden drie nieuwsgierige makers mekaar in een kelder. Ze bricoleren met ruwe experimenten tussen dans, geluid en theater. Het resultaat: een geluidsinstallatie. En de geboorte van Tuning People. Tuning People is het eigenzinnige collectief van artiesten Wannes Deneer (vormgever/ geluidsontwikkelaar), Jef Van gestel (theatermaker/acteur) en Karolien Verlinden (danseres/ choreografe). Met hun absurde en speelse ideeën proberen ze verrassende voorstellingen te maken, zowel binnen het jeugd- als volwassenencircuit.

Tuning People maakt beeldend geluidstheater voor een gevarieerd publiek. Onderzoek en toegankelijk experiment staan centraal, fantasie primeert en tegen heilige huisjes mag al eens geschopt worden. Voor elke voorstelling gaan de makers van Tuning People op zoek naar een uitdagend concept waarin verschillende kunstdisciplines én publiek verenigd kunnen worden. Een voorstelling van Tuning People is als een liefdevol en bizar cadeau dat je wereld even op zijn kop zet.

Tuning People werd tussen 2008 en 2014 projectmatig gesubsidieerd door de Vlaamse Gemeenschap en sinds 2011 ook door de Stad Antwepen. Sinds 2012 werd Tuning People ook door Provincie Antwerpen gesubsidieerd voor zijn algemene werking. Vanaf 2015 wordt Tuning People structureel gesubsidieerd door de Vlaamse Gemeenschap. Tuning People werkt samen met Klein Verzet voor het zakelijke parcours. Voor de spreiding van hun voorstellingen werken ze samen met Vincent Company.