BALK

Première 2 december in CORSO

 

Ugo Dehaes

en

Wannes Deneer

 

 

BALK/ kamer // BEAM/ room

 

Een balk is een bouwelement, een ligger, voor het bouwen van daken, kamers, tafels, stoelen, banken, tribunes, constructies.
Een balk is ook een veelgebruikte ruimtelijke vorm voor een doos, een baksteen, een kast, een kamer. Een stapel balken kan opnieuw een balk worden.
Voor het noteren van van muziek worden balken gebruikt.

BALK begint in een kamer, de kamer valt uiteen, in bouwstenen voor iets nieuws.

BALK gaat over een kamer die verdwijnt, een herinnering die vervaagt, de kosmos die expandeert, leven dat evolueert, een mens die transformeert, een huis dat explodeerd, atomen die worden gerecupereerd, hout dat wordt gerecycleerd.

In BALK zijn scenografie, choreografie en geluid verstrengeld. Voor deze voorstelling maken Wannes en Ugo samen een constructie waarin dingen dansen. De bewegingsenergie ontstaat bij henzelf. Ze ontsteken visuele en auditieve vonken, een vlindereffect op de verbeelding.

Een eenvoudige kamer, een tafel, een stoel, een platendraaier, muziek

de onderdelen komen in beweging

de kamer deint uit

onderdelen verschijnen apart

de atomen komen los.

Oud wordt nieuw,

concreet wordt abstract

een balk, een blok, een schijf, muziek.

 

 

Credits

Van en met: Ugo Dehaes, Wannes Deneer I Dramaturgie: Marie Peeters I uitvoering decor: Sven Roofthooft I licht advies en techniek: Barbara De Wit I kostuum advies: Wim Muyllaert I productie: Tuning People I met steun van de Vlaamse Overheid

oude data

BALK
Première
2/12/22 - 21u00Berchem
Corso
BALK
3/12/22 - 21u00Berchem
Corso