Worm

 

WORM is een elektronisch concert, een bewegend instrument, een doelloos transportmiddel voor klank, een geluidsfabriek, een lawaaierige microkosmos, een poème électronique, een stille tunnel, een uit de hand gelopen hobbyschuurtje, een muzikale associatiestorm.

Twee mannen zitten in een installatie in de vorm van een geblokte worm, met aan elk uiteinde een gezicht. Ze scheppen hun eigen wereld met geluiden. het publiek zit rond de installatie op rijdende stoelen en bepaalt zelf waar ze naar kijken. Je krijgt een poëtische soundscape van 35 min. Gedurende de soundscape beweegt de installatie zich als een Chinese draak en plooit open, waardoor je meer en meer te zien krijgt. De hele installatie zit vol gepropt met zelfgebouwde instrumenten die live gesampled worden: een druppelmachine als metronoom, een koffiemachine zorgt voor random kraakgeluiden en stoom, een luchtdrukapparaat pompt lucht door een klein pijporgel, een motor drijft een riem aan die een dreunend ritme in gang zet, … en nog meer water, snaren, motoren en luchtverplaatsing.

“Dé revelatie was WORM” <H>ART

 

Credits

Concept: Wannes Deneer I Uitvoering: Wannes Deneer, Jochem Baelus I Coaching: Jef Van gestel en Peter Vandemeulebroecke I Decor uitvoering: Kristof Morel I Productie: Tuning People I ism Villanella en kc nOna I met steun van de Vlaamse Overheid en T-interim

Pers

10/03/2010 Worm – ART