Kadrage

Première 14 november 2019.
 
In Kadrage staat een indrukwekkende constructie centraal. Dertig houten kaders staan symbool voor een leeg canvas, een nieuwe pagina, een nieuw perspectief, een nieuwe mogelijkheid, een nieuwe uitdaging. Binnen de begrenzing van die kaders schetsen Jef Van gestel en Peter Vandemeulebroecke alle rollen die een heel leven zouden kunnen bevatten: het kind, de verzorger, de vriend, de vijand, de geliefde, de onnozelaar, de onderzoeker, de gevangene, de bevrijde, de filosoof, de performer. Elk kader krijgt zijn eigen karakter door afwisselend te spelen met de banale realiteit, met droombeelden en met magisch realisme. Zo wordt elk kader een individueel kunstwerk.
 
Jef Van gestel en Peter Vandemeulebroecke zijn in Kadrage zowel curator als performer. Ze gaan op zoek naar een vorm van theater die, net als bij een expositie, op een intuïtieve manier communiceert met het publiek. Telkens starten ze van een wit blad (een nieuw kader), op zoek naar een beeld dat mooi, grappig, kwetsbaar of voldoende intrigerend is. Schijnbaar willekeurige scènes nodigen de toeschouwer uit tot associëren en verbinden.
 
Kadrage is een woordeloze voorstelling die het midden houdt tussen beeldende kunst, performance en fysiek theater.

Credits

Credits: Concept en spel: Peter Vandemeulebroecke & Jef Van gestel I Eindregie: Harm van Geel I Spelcoaching: Lars Brinkman I Geluidsontwerp: Ruben Nachtergaele I Lichtontwerp: Britt De Jonghe I Techniek: Jo Tielemans & Sarah Moens I Decoruitvoering: Sven Roofthooft & Tomislav Ruzic (Timecircus) I Kostuumadvies: Wim Muyllaert I Productie: Tuning People I i.s.m Cultuurcentrum Berchem I Met de steun van de Vlaamse Overheid

speellijst

Kadrage
première
14/11/19 - 20u00Antwerpen
ccbe
Kadrage
16/11/19 - 20u00Antwerpen
ccbe
Kadrage
21/11/19 - 20u00Antwerpen
ccbe
Kadrage
30/11/19 - 20u00Deinze
Leietheater
Kadrage
17/12/19 - 20u30Amsterdam (NL)
Brakke Grond
Kadrage
18/12/19 - 20u30Amsterdam (NL)
Brakke Grond
bekijk alle data