Krank Festival

Tuning People organiseert een eerste (en misschien ook laatste) editie van KRANK.

KRANK ondersteunt en begeleidt krankzinnige concepten (in zijn meest prille fase) en onderzoek van jong professionelen op productioneel, technisch, artistiek, logistiek en budgetair vlak. KRANK wil ruimte creëren waarin een kwetsbaar, gedurfd, utopisch idee besnuffeld, verwrongen, getest, herdacht, uitgekotst en geanalyseerd kan worden. Een plek waar kan geëxperimenteerd kan worden (zonder dat het resultaat verkoopbaar hoeft te zijn). KRANK is de plek waar Frankenstein wordt bedacht en de poging wordt gedaan in leven te krijgen (niet waar hij wordt geperfectioneerd).

KRANK FESTIVAL is een verzameling van deze onderzoeken die gedeeld worden met publiek. De onderzoeken kunnen in welke vorm dan ook gepresenteerd worden: een installatie, als een creatieve lezing, als een theatrale presentatie. Feedback (van publiek en mensen uit het werkveld) op deze ’embryo’s’ kunnen nieuwe inzichten geven. Het presenteren van iets (schijnbaar) onaf geeft het bestaansrecht en stimuleert gesprekken rond creatie

KRANK wordt ontwikkeld in mei 2019. KRANK FESTIVAL vindt plaats het laatste weekend van mei 2019 dat op 1 en 2 juni 2019 valt.

Jong professionelen met een vreemd, crazy, van de pot gerukt, stupide, onuitvoerbaar, artistiek idee voor een act, een dans, een installatie, een beeld, een kostuum, een web-site, een statement, een performance kunnen zich aanmelden door een motivatie en uitleg over hun concept te mailen naar jef@tuningpeople.be vóór 15 oktober 2018. Uiterlijk op 30 november 2018 krijg je bericht of je wordt uitgenodigd voor een gesprek. In dit gesprek gaan we samen op zoek naar een aanpak op maat.

speellijst

Krank Festival
1/6/19 - ntb.Antwerpen
De Loods van Tuning People
Krank Festival
2/6/19 - ntb.Antwerpen
De Loods van Tuning People
bekijk alle data