Plafondmeisje – tmg Lap

Een vreemd en verrassend sprookje over anders zijn voor iedereen vanaf 8 jaar.

Plafondmeisje gaat over de spannende, emotionele reis van een meisje dat ontdekt dat ze ‘anders’ is. Een voorstelling over identiteit en het gevecht tussen wie we moeten zijn en wie we willen zijn.

Nora is een heel gewoon, normaal meisje. Op het randje van saai. Ze is zo gewoon dat ze bijna onzichtbaar is. Tot ze op een dag uit haar bed valt. Nora komt niet op de grond terecht. Ze valt op het plafond.

Plafondmeisje is een surrealistische, beeldende voorstelling waarin een meisje op wolken kan lopen, een heel groot hoofd het voor het zeggen heeft, een vrouw met een lange snor in de wolken leeft, een vader een angsthaas is en een moeder doet alsof ze gek is om haar dochter te redden.

Plafondmeisje is geïnspireerd op het gelijknamige boek van Fran Bambust. Dit boek wordt met de goedkeuring van de schrijfster en de uitgeverij Clavis herwekt voor theater.

 

Credits

Concept: Inge Liefsoens en Jef Van gestel I Regie: Jef Van gestel I Spel: Yinka Kuitenbrouwer, Martin Carnevali en Maxim Storms of Jef Van gestel I Techniek: Philip Gybels I Kostuumontwerp: Maartje van Bourgognie I Productieleiding: Inge Liefsoens I Met dank aan Jorieke Abbing I Een productie van tmg LAP met de steun van Takt, Provincie Limburg en P2 (cultuurcentrum Hasselt en Theater a/h Vrijthof Maastricht i.k.v. interlimburgse subsidies).