O O O – HKU Acteursopleiding Utrecht

O O O is een absurde humoristische voorstelling die tegelijk de poëzie van het falen opzoekt voor iedereen vanaf 8 jaar.

Niemand is perfect en zeker de figuren in O O O niet. Onhandig worstelen ze zich door het leven. Net als gewone mensen worden ze verliefd, krijgen ze een kindje, trouwen ze, vechten ze, bakken ze pannenkoeken en spelen ze met poppen. De ene keer gaat het er heel herkenbaar aan toe en de andere keer eerder onverwachts. O O O belicht de schoonheid van het stuntelen, het doorzettingsvermogen van sommige mensen wanneer ze met idiote problemen worden geconfronteerd en het belang van troost.

Met O O O zet Jef Van gestel zijn onderzoek voort om de sfeer van de tekeningen die hij maakt om te zetten naar theaterbeelden. Daarvoor ontwerpt hij maskers, poppen en extensies van karton, plakband, latex en pruiken. Hij zoekt naar een zekere kwetsbaarheid in zijn beelden. Banale situaties krijgen een twist waardoor ze ontroerend, soms gruwelijk worden en tegelijkertijd op de lachspieren werken.

In O O O werkt Jef Van gestel samen met de derdejaarsstudenten van de Acteursopleiding Utrecht en één student en één alumnus van de opleiding Theatervormgeving .

O O O

Credits

Regie, concept & maskers: Jef Van gestel I Spel: Lars Brinkman, Yari van der Linden, Jelle Mensink, Anne Reitsma, Ayla Satijn, Stella van den Sigtenhorst I Vormgeving: Jef Van gestel, Myrthe Kooi, Mariken de Bruin, onder begeleiding van Sascha van Riel I Productieleiding: Anne Nuninga, Rosanne Procee, Inge Zeilinga