Voetbal op hoge hakken – Kopergietery

Jef & RandiRandi & Jef. Twee heren oordelen, ze zijn voor en tegen. Ze zijn voor: stelling nemen, pruiken, vreemd, te klein en te groot, honden met een mening, mannen met baarden en vrouwen met snorren. Ze zijn tegen het onuitstaanbare van vooroordelen.

Voetbal op hoge hakken is een voorstelling over kunnen zijn wat je wil zijn. Over het opnieuw leren kijken naar de ‘ander’, en de durf voor hem of haar open te staan. Over hoe mensen met elkaar omgaan en naar elkaar kijken, over clichébeelden en over hoe makkelijk vooroordelen ieders waarneming beïnvloeden.

Jef en Randi deden onderzoek naar personages. Ze ondervonden hoe makkelijk mensen een rol aannemen, en hoe weinig die rol met de inhoud van een mens te maken heeft. Wat de makers in de voorstelling doen is dan ook: poses aannemen en mensen fileren. Hoe staat, kijkt, praat iemand? En hoe snel ontstaan het oordeel van de kijker?

“Kruipende in de huid van verschillende extreme typetjes zetten Jef Van Gestel en Randi De Vlieghe het publiek voortdurend op het verkeerde been. Op het scherp van de snee en met gevoel voor poëzie tackelen ze zo de vooroordelen rond identiteit, homoseksualiteit, het mannelijke en het vrouwelijke. … Subtiliteit en hilariteit gaan hand in hand in Voetbal op hoge hakken en ondanks het geschmier wordt dikwijls met weinig middelen heel veel gezegd … een voorstelling die gezien mag, of liever moet, worden!”  Theaterkrant.nl *****

Voetbal op hoge hakken won de mimeprijs 2015.

Credits

Concept, creatie, spel & dans: Randi De Vlieghe & Jef Van gestel I Coaching: Natascha Pire I Kostuums: Maartje van Bourgognie I Licht: Jeroen Doise I Klank: Korneel Moreaux I Techniek: Jeroen Doise, Tijs Michiels, Korneel Moreaux I productie: KOPERGIETERY I Met dank aan Lukas Smolders

Pers

19/04/2015 Voetbal op hoge hakken – Theaterkrant
15/01/2015 Voetbal op hoge hakken – Theatermaggezien