Wat was en wat nu

Wat was en wat nu is een beeldende, fysieke kinderproductie over het ontstaan van… alles.

Waarom is alles zoals het is? Wat was er voordat alles er was? En zal het er straks nog zijn of is er dan alleen nog maar niets?

Met een knal creëren Anna Bentivegna, Zoë Demoustier en Ayrton Fraenk een wereld die zich tussen ergens en nergens bevindt. Ze onderzoeken licht en donker, oud en nieuw, chaos en orde, het vergankelijke en het oneindige. Langs de lijnen van wetenschap en mythes gaan ze op zoek naar het begin en naar het einde. Laat je verwonderen door het mysterie dat ons omringt.

Wat was en wat nu wordt gemaakt in het kader van het Leuvens stadsfestival KNAL rond priester-fysicus Georges Lemaître die de theorie over de big bang formuleerde. Anna Bentivegna, Zoë Demoustier en Ayrton Fraenk studeerden samen aan de Mime Opleiding van de Academie voor Theater en Dans Amsterdam. In hun eerste creatie bij fABULEUS, nesten (4+), ontwikkelden ze een gevoelige, licht surrealistische, beeldtaal voor kinderen. Met Wat was en wat nu diepen ze die stijl verder uit en richten ze zich op een iets ouder publiek vanaf 8 jaar. Jef Van gestel tekent, net als bij nesten, voor de eindregie.

Credits

Concept & spel: Anna Bentivegna, Zoë Demoustier, Ayrton Fraenk I Eindregie: Jef Van gestel I Assistentie regie: Ferenc Balcaen I Geluid: Rint Mennes I Licht: Varja Klosse I Scenografie: Wannes Deneer I Kostuums: Annemie Boonen I Dramaturgisch advies: Peter Anthonissen I Productie: fABULEUS I Coproductie: KU[N]ST Leuven, STUK, Perpodium & HETLAB - Hasselt I Met de steun van Destelheide, de stad Leuven, de Vlaamse Gemeenschap en de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid